Ons verhaal

In uw kopje koffie proeft u vier generaties ‘koffie Van Overstraeten’.
Het was Maurice Van Overstraeten die als groothandelaar in meststoffen, bloem en veevoeders, in 1920 zijn eerste stappen als koffiebrander zette. Zijn zoon, Albert Van Overstraeten, volgde hem op in 1940.

Al gauw kreeg de passie voor koffie de bovenhand op de andere activiteiten. Albert wist enkele prachtige mengelingen samen te stellen, die tot op vandaag nog altijd worden gebrand.

In 1980 vond ook Pierre Van Overstraeten, zoon van Albert, de weg naar de koffiebranderij. De overige activiteiten werden afgebouwd, zodat Pierre zich uitsluitend kon toeleggen op het perfectioneren van de mengelingen die zijn vader had samengesteld.

De koffiebranderij specialiseerde zich in de verkoop van duurzame, fijne koffie aan detailhandel, horeca en bedrijven. Pierre Van Overstraeten legde eveneens de eerste steen van het koffie-cateringbedrijf dat vandaag de naam warmekoffie.be draagt.

Zoon Bernard Van Overstraeten leerde in 2010 de knepen van het vak en zette de activiteit koffie-catering verder. Bernard serveert nog steeds de artisanale ‘koffie Van Overstraeten’ die destijds door grootvader Albert werd geproefd en goed bevonden.


A Winning Team

De grote nadruk op het in stand houden van het artisanale karakter van het bedrijf, aangevuld met een perfecte service, is een  missie die we ook terug vinden bij de koffiebranderij De Draak, die in 2010 de BVBA Van Overstraeten overnam.

Als nevenactiviteit van de koffiebranderij Van Overstraeten, werd in de loop der jaren ook een koffie-cateringbedrijf opgericht en uitgebreid, dat nu onder de benaming Warme Koffie.be.door Bernard Van Overstraeten wordt voortgezet. Dit bedrijf levert klaargemaakte koffie, al dan niet met toebehoren, naar alle soorten bijeenkomsten, waar koffie wordt gedronken, zoals familiefeesten, bedrijfsfeesten, sportmanifestaties enz. De capaciteit loopt van 50 tot 3000 personen.

De koffie Van Overstraeten blijft een begrip in Waregem en omstreken.

De Draak Koffies